رفع مشکل برش پانچ
بسمه تعالی
موضوع: “بررسی کنترل برش پانچ در سیف 2014″ ضعف ها و راه حل ها”
دانلود فیلم آموزش سیف SAFE14
با سلام خدمت مخاطبین عزیز لرن سیویل
آیا تا به حال براتون پیش آمده که در نرم افزار سیف و در حین کنترل های آیین نامه ایی، با مشکل برش پانچ رو برو بشین ؟ هر کاری که بلد بودین انجام دادین” ولی باز نتیجه ایی نگرفتین؟!!!!
در حالت عادی اگر پی شما مشکل پانچ داشته باشه چند راه حل ساده وجود داره که میتونید این مسئله رو حل کنید :
1: اینکه زیر ستون بحرانی را 10 الی 20 سانتیمتر عمیق تر در نظر گرفته و با بتن غیر مسلح پر می کنیم.
2: افزایش محیط پانچ ستون بحرانی ، که همیشه مقدور نبوده و ممکن است به ملک مجاور مماس باشد. یعنی محدودیت معماری در سایت پلان وجود داشته باشد.
3: افزایش مقاومت فشاری بتن ، که این افزابش باید منطقی و در عمل قابل عمل آوری و اجرا باشد.
راه حلهای دیگری نیز وجود دارند که در روند آنها ممکن است تردید و شبهاتی ایجاد شود. ببینید، باید به هر روشی یا نیروی وارده را کاهش داد( کاهش نیروی ستون با افزایش تعداد آنها و سبک سازی…)، یا سطح تزریق نیرو به پی را افزایش داد (افزایش عرض نوارها و کاهش بازشوها)و یا اینکه عکس العمل استهلاکی پی را تقویت کرد. (افزایش مقاومت بتن و ظرفیت پی )
اما مسئله اینجاست که ممکن است نرم افزار سیف در گزارش عدد و مقادیر برش پانچ دچار خطا شده باشد! در این صورت چه باید کرد؟!
نرم افزار سیف در این رابطه به دو دلیل دچار خطا می گردد. یکی اینکه در جانمایی و مکان یابی ستون ها ضعف داشته و شما باید حتما بصورت دستی هویت مختصاتی ستونها را تعریف نمایید. مثلا برای ستونی که در گوشه قرار دارد، نرم افزار ممکن است، آن را ستون میانی و یا بلعکس قرائت کند. تعریف ستون های میانی، گوشه و لبه را باید به صورت دستی انجام و شماره گزاری یا لیبل بندی نمود. در سیف 8 معمولا تحت این شرایط، پیغام N/C صادر می شد که متاسفانه برخی از کاربران به اشتباه تصور می کردند که این حالت دال بر صحت کارشان است! البته گزارش N/C دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد. در سیف 8 تغییر ناهنجار در ضخامت و تداخل محیط پانچ با المان های خاص نیز از دلایل این موضوع است.
اما خطای مهم سیف در تعریف و تداخل های محیط پانچ است. اگر فاصله لبه پی مدل شما از نزدیک ترین OPENING کمتر از 10 برابر ضخامت فنداسیون باشد، نرم افزار سیف 14در محاسبه پانچ دچار خطا شده و اعداد بسیار غیر منطقی را گزارش می کند. که اصلا و به هیچ عنوان قابل اصلاح به روش های مذکور نیست. مثلا اگر ضخامت پی شما 80 سانتیمتر باشد، باید اولین OPENING مدل شما(حداقل) 8 متر دور تر باشد! که این موضوع در عمل امکان پذیر نیست!! پس راه حل؟؟
وقتی از سیف 8 استفاده می کنید، در این حالت و بسیاری از سناریوهای ممکن دیگر، خطای N/C می دهد و حتی جواب های برش پانچ قابل اعتماد نیست. اگر بصورت دستی این موضوع را کنترل کنید، به درستی این ادعا پی خواهید برد. اما در سیف 12 و 14 اعداد ارائه شده صحیح هستند. مشروط به آنکه جانمایی ستون ها بصورت دستی مطابق مطالب مذکور انجام شده باشد و برای رسم بازشوها از دستور OPENING استفاده نشود. این کار پاسخ و راه حل خطای دوم بود. وقتی که شما نوارهای پی را مجزا ترسیم می کنید، خودکار بازشوها ایجاد شده و نیازی به دستور OPENING نخواهد بود. البته روش های زیادی برای این موضوع و عدم استفاده از OPENING وجود دارد. فقط وقتی بازشو را با دستور OPENING مدل می کنیم که شرط فاصله ده برابری ضخامت پی ارضاء شود!
با رعایت این موارد شما در بحث کنترل برش پانچ مشکلی نخواهید داشت. تشریح کامل موضوع و سایر نکات جالب طراحی سازه ها و پی ها در کتاب گام به گام آموزش کاربردی ایتبس 2015 و سیف 2014 به زبان ساده ، تالیف اینجانب موجود بوده که می توانید آن را بزودی در همین سایت تهیه بفرمایید. با تشکر لرن سیویل
فرزاد چمن آرا www.30vil.iranian@gmail.com
در تلگرام به ما بپیوندید: lcivilcom@
درباره فرزاد چمن آرا
"متخصص طراحی سازه های ساختمانی، صنعتی و نظامی" سوابق : مدیر سایت لرن سیویل، نویسنده کتب دانشگاهی و مهندسی، مدرس دانشگاه و آموزشگاه های معتبر،طراحی معماری بیش از 1500 پروژه، طراح و محاسب سازه 3000 پروژه بتنی، فولادی، سوله و... با انواع کاربری ها،ناظر و مجری پروژه های متعدد، مدرس 21 فیلم آموزشی جامع در حوزه نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری، همکاری مستمر با دفاتر فنی و شرکت های مشاور معتبر ایران و اقلیم کردستان و ...
نوشتههای بیشتر از فرزاد چمن آرا2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با سلام واحترام
ضمن تشکر از زحمات مجموعه لرن سیویل میخواستم ببینم فیلم آموزشی سطح 2 سیف2014 کی منتشر میشه؟
ضمنا سوالی از آقای مهندس چمن آرا داشتم
سازه ای بتنی با 8 طبقه که زیرزمین آن دور تا دور دیوار حائل دارد و دیوار برشی هم در جهت X و Y در نظر گرفته شده طراحی شده است.
برای طراحی فونداسیون نواری خروجی فایل ایتبز را در سیف Import نموده و مطابق فیلم آموزش سیف 2014 فونداسیون نواری را طراحی و تمام مراحل را چندین بار کنترل نمودم ولی در کنترل برش پانچ با نماد (N.C) مواجه میشوم و نکاتی را که در مورد (N.C) در فیلم آمده را دقیق بررسی کرده و هر چقدر ضخامت پی را افزایش می دهم وموقعیت پی ها را به لحاظ گوشه ، لبه یا داخلی بودن کنترل می نمایم تاثیری ندارد، به نظرم به دلیل دیوار حائل و دیوار برشی این اتفاق می افتد خواهشمندم راهنمایی فرمایید چگونه مشکل رو حل کنم؟
با سپاس فراوان اصغرزاده
سلام مهندس دلیل این که اعداد درصد برشپانچ ضاهر نمیشه چیه لطفا جواب بدین