ستون کوتاه
بررسی پدیده ستون کوتاه “پدستال “در نمای ساختمان ها
با سلام.
این موضوع به درخواست یکی از کابران عزیز لرن سیویل بررسی شده است . در اینجا به اجمال پدیده ایجاد ستونهای کوتاه در نمای ساختمان ها می پردازیم.
همانطور که می دانید، المانهای با طول کوتاه در سازه، دارای سختی زیاد بوده و از طرفی عناصری که دارای سختی بیشتری هستند، سهم بیشتری در دریافت و جذب نیروها و تنش های حاصل از زلزله را خواهند داشت. زلزله به شکل امواج فرکانسی، بر مرکز جرم سازه وارد شده و متقابلا طبق قانون نیوتون، عکس العمل سازه از مرکز سختی خواهد بود. دیافراگم صلب سازه، نیروهای جانبی را دریافت کرده و به سیستم مقاوم جانبی انتقال می دهد. این انتقال نیرو، ارتباط مستقیم با سختی اعضای سازه داشته و هر کدام به نسبت لیاقت و سختی خود، سهمی خواهند داشت که در این بین، اعضای کوتاه با سختی زیاد، متحمل بیشترین تنش ها و لنگرها خواهند بود. اغلب پدیده ستون کوتاه در سازه های ساختمانی متداول در نیم طبقه ها رخ می دهد که در نرم افزار ایتبس با رفرنس پلان ایجاد می شوند.
اما نکته مهم آن است که در نمای ساختمان های دارای بازشو فراوان، مخصوصا آنهایی که کاربری مانند مدرسه، مسجد، بیمارستان و … دارند. این پدیده در تراز دست انداز بازشوها رخ می دهد. که در معماری OKB نامیده می شوند. تصاویر زیر را ملاحظه بفرمایید.
اما راه حل…….
۱: خاموت گذاری ویژه در کل این ستونها که در محیط بازشوهای مذکور هستند.
۲: ایجاد مهاربند ( بادبند فولادی ) در جبهه مقابل محور بحرانی با دتایل ویژه، به شکلی که تقارن در سازه حفظ شود. حتی اگر سازه بتنی باشد!!
۳: استفاده از جداگرها و هر سیستمی که نیروهای مخرب را مستهلک نماید ( تکنولوژی های جدید)
۴: استفاده همزمان از بند ۱ و ۲ برای جبران ضعف های احتمالی
LCIVILCOM@ در تلگرام به ما بپیوندید:
لرن سیویل سایت تخصصی مهندسی عمران و معماری WWW.LCIVIL.COM
از اینکه لرن سیویل را انتخاب کرده اید، سپاسگزاریم. ما را از نظرات خود محروم نفرمایید.
مطالب، محتوا، کتاب، پروژه و یا هر موضوعی که به آن نیاز دارید را از لرن سیوبل، سایت خودتان بخواهید.
سعی خواهیم نمود خواسته شما را در حداقل زمان تامین نماییم. برای این منظور در قسمت نظرات هر مطلب، پیام خود را بگذارید.
هم چنین چنانچه در رابطه با مسایل موازی این سایت و علوم مهندسی عمران و معماری سوال و یا ابهامی دارید، با ما در میان بگذارید.
ما با دسترسی به افراد خبره و متخصص، در راه کمک به شما دوست عزیز و هموطنان خوبمان تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
چنانچه می خواهید مطالب و محتوای علمی آموزشی خود را در لرن سیویل به نام خود نمایش دهید، در قسمت تماس با ما ( منوی بالای صفحه اصلی سایت) و یا از طریق ارسال به مدیر سایت، فرزاد چمن آرا ، به آدرس زیراقدام نمایید.
vil.iranian@gmail.com30
شما می توانید، پروژه ها، پلان ها، مقالات، پایان نامه و سایر محصولات خود را در سایت لرن سیویل به فروش بگزارید و از این راه برای خود درآمد پایدار ایجاد کنید.
چنانچه شما مدیر سایت و یا وبلاگ اکتیو و فعالی هستید، می توانید با گذاشتن لینک ما در سایت خود ( با عنوان پرتال دانلود محولات مهندسی عمران و معماری) و ارسال ایمیل به مدیر لرن سیویل، تبادل لینک با سایت و یا و بلاگ شما انجام شود.
شماره پشتیبانی: ۰۹۱۸۵۸۸۶۰۵۷ لطفا در صورت نیاز، فقط پیامک ارسال شود.
درباره فرزاد چمن آرا
"متخصص طراحی سازه های ساختمانی، صنعتی و نظامی" سوابق : مدیر سایت لرن سیویل، نویسنده کتب دانشگاهی و مهندسی، مدرس دانشگاه و آموزشگاه های معتبر،طراحی معماری بیش از 1500 پروژه، طراح و محاسب سازه 3000 پروژه بتنی، فولادی، سوله و... با انواع کاربری ها،ناظر و مجری پروژه های متعدد، مدرس 21 فیلم آموزشی جامع در حوزه نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری، همکاری مستمر با دفاتر فنی و شرکت های مشاور معتبر ایران و اقلیم کردستان و ...
نوشتههای بیشتر از فرزاد چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.