مشکل آیین نامه کانادا در طراحی تیرها
بسمه تعالی
ضعف طراحی بتنی با آیین نامهCSA کانادا و راه حل ها
اخیرا در بعضی از سازمانهای نظام مهندسی کشور،طراحی سازه بتنی با ترکیبات بار مبحث نهم اجباری شده است و در بعضی مناطق نیز به دلخواه محاسبین عزیز از این ترکیبات بار استفاده می کنند.اما نکته آنجاست که وقتی شما از این ترکیبات بار در طراحی استفاده می کنید، ملزم به استفاده از آیین نامه کانادا در نرم افزار ایتبس هستید.و این به دلیل تشابه این آیین نامه با مقررات ملی ساختمان ایران است. اما ایراد کار در کجاست؟ اولا آیین نامه ما تقلیدی ضعیف از آیین نامه. کاناداست.مخصوصا در بحث ترکیبات بار گزاری….وقتی شما در ایتبس ۹ طراحی بتنی را بر اساس آیین نامه کانادا وترکیبات بار ایران انجام میدهید، به دلیل حاکم بودن رفتار برشی در سازه، تیرهای مدل شما جواب نخواهند داد. هر مقدار هم سایز را بالا ببرید باز نتیجه نخواهید گرفت!!!یعنی با یک بار باز و بسته کردن قفل تحلیل، مجدد تیرها اصطلاحا در نرم افزار قرمز می شوندو جواب نمی دهند.اما طراحی ستون ها صحیح بوده و قابل اعتماد خواهد بود.حال چاره چیست و چکار باید کرد؟ این ضعف در آیین نامه سال ۲۰۱۴ کانادا مرتفع شده و این آیین نامه تنها در ایتبس ۲۰۱۵ وجود دارد.
حتی اگر شما با ایتبس ۲۰۱۵ کار نکرده باشید، کافیست مدلتان را در این ورژن باز کرده و پس از انتخاب آیین نامه ۲۰۱۴ کانادا ، مجدد سازه را تحلیل و طراحی کنید.فقط باید دقت کنید که مقاطعتان باید اصلاح گردد. چون تعریف کاور تیرها در ایتبس ۲۰۱۵ و ۹ بسیار متفاوت است ولی ستون ها در این موضوع مشکلی ندارند.میلگردها نیز به روشی مجزا تعریف می شوند.با آنالیز مدل در این ورژن خواهید دید که تیرها بسیار منطقی و جالب طراحی می شوند و نتایج قابل اعتماد است.
البته در تحقیقی که بنده انجام داده ام مشخص گردید که طراحی سازه ها با آیین نامه کانادا ۱۵ درصد سبک تر از ایین نامه امریکاست. و مخصوصا در تحلیل استاتیکی تفاوت ها چشمکیر تر است ACI
بنده اخیرا کتابی در زمینه طراحی سازه ها با ایتبس ۲۰۱۵ و سیف ۲۰۱۴ بصورت گام به گام ، به زبان ساده و تصویری نوشته ام که قرار است به زودی در این درگاه مجازی ، قرار بگیرد. ان شااله که مفید بوده و مورد استفاده شما دوستان عزیزم قرار بگیرد.
با تشکر لرن سیویل
WWW.LCIVIL.COM
در تلگرام به ما بپیوندید lcivilcom@
فرزاد چمن آرا www.30vil.iranian@gmail.com
درباره فرزاد چمن آرا
"متخصص طراحی سازه های ساختمانی، صنعتی و نظامی" سوابق : مدیر سایت لرن سیویل، نویسنده کتب دانشگاهی و مهندسی، مدرس دانشگاه و آموزشگاه های معتبر،طراحی معماری بیش از 1500 پروژه، طراح و محاسب سازه 3000 پروژه بتنی، فولادی، سوله و... با انواع کاربری ها،ناظر و مجری پروژه های متعدد، مدرس 21 فیلم آموزشی جامع در حوزه نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری، همکاری مستمر با دفاتر فنی و شرکت های مشاور معتبر ایران و اقلیم کردستان و ...
نوشتههای بیشتر از فرزاد چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.