تیر پیوند در بادبند واگراEBF
بررسی و تحلیل رفتار تیر پیوند در بادبندهای واگرا EBF
مهندس عزیز، صفحات این سایت کاملا بروز و ابدیت می باشد. از شما دعوت می کنیم برگه ها و صفحات متنوع سایت خودتان را بازدید نمایید. هدف ما خدمت به همکاران و جلب رضایت شما سروران گرانقدر است. بابت حضورتان متشکریم%
سخت کننده های تیر پیوند
در سیستمهای مهاربندی EBF بدلیل حجم زیاد نیروهای برشی، عملاً ممکن است جان تیرپیوند، پیش از تسلیم دچار کمانش شود (کمانش برشی جان).در صورت رخ دادن چنین امری، بحث اتلاف انرژی و شکل پذیری که از سازه انتظار داریم اغنا نخواهد شد.برای جلوگیری از کمانش از تئوری باسلر استفاده میشود.
تئوری باسلر(عمل میدان کششی)
المانی از یک تیر فولادی را مطابق شکل در نظر بگیرید.
مازاد خمش dM، توسط کوپل برشی کنترل شده و المان دارای تعادل خواهد شد.به این برش، برش تیری میگویند.
از طرف دیگر فولاد در کشش بعد از یک میزان مشخص کرنش به سخت شدگی میرسد لذا برای جلوگیری از کمانش برشی جان از سخت کننده (Stiffener) با فواصل مشروح در آیین نامه استفاده میشود.
با استفاده از این سخت کننده ها میتوان گفت که در جان تیر، نوعی از خرپا ایجاد میشود که یال افقی آن بال تیر، یال قائم آن سخت کننده ها و یال قطری آن همان میدان کششی ایجاد شده در جان می باشد.یعنی فضای بین دو سخت کننده، بعد از اینکه فولاد به حالت سخت شدگی رسید میتواند همانند یک المان میله در نظر گرفته شود که همان المان قطری خرپای مذکور را تشکیل میدهد.
توجه: برای بدست آوردن ضوابط و فواصل و عرض سخت کننده های فوق الذکر به آیین نامه فولاد (مبحث دهم) چاپ ١٣٨۴- صفحات ١۴٠تا ١۴٢ یا چاپ ١٣٨٧- صفحات ۴٠٧ تا ۴٠٩ رجوع نمایید.
* سخت کننده های فوق را نباید با سخت کننده هایی که در محل نیروی متمرکز قرار میگیرند اشتباه گرفت.
* محل تلاقی محور مهاربند و تیر باید در ناحیه میانی باشد تا منجر به خرابی تیر خارج از ناحیه تیر پیوند نشود.
فلسفه استفاده از بادبند EBF
* ایده اولیه این باد بند توسط پوپوف ارائه شد.اصل در استفاده این نوع باد بند اغنای شکل پذیری بهتر و استهلاک بیشتر انرژی زلزله توسط سازه می باشد.اما گاه به اشتباه هدف اصلی استفاده از این نوع بادبند مسائل معماری (بازشو ها شامل در و پنجره و ….) بیان میشود.
* اگر در یک سازه و در یک امتداد هم از مهار بند CBF و هم EBF استفاده شود (به شکل زیر توجه کنید)، به لحاظ آیین نامه مشکلی وجود ندارد اما باید به خاطر داشت که هدف استفاده از بادبندهای واگرا شکل پذیری بیشتر است و لذا در ترکیب با بادبندهای CBF، میزان شکل پذیری بادبندهای همگرا حاکم خواهد بود و در کنترل ها باید R (ضریب رفتار) کوچکتر را لحاظ نمود.
نکته: توجه داشته باشید که اتصال تیر لینک بادبندهای واگرا ( تیر بالای بادبند ) به ستونهای کناری بادبند ، از نوع گیر دار خواهد بود. برعکس بادبند همگرا که در قاب ساده ، این اتصالات مفصلی هستند.
ارسالی کاربر: مهندس مجتبی شیری
اگه نیاز به اموزش حرفه ایی ایتبس و سیف ( مطابق مقررات جدید و به زبان ساده ) داری، بقیه مطالب این صفحه رو بخون….
برای مشاهده و دانلود فیلم های آموزشی رایگان ، “ اینجا “ کلیک نمایید.
برای مشاهده برترین محصولات آموزشی روی لینک های زیر کلیک نمایید:
کتاب گام به گام آموزش کاربردی ایتبس ۲۰۱۵ و سیف ۲۰۱۴ تصویری وبه زبان ساده
فیلم آموزش طراحی سازه های بتنی با دیوار برشی در ایتبس ۲۰۱۵ ( ۱۴ ساعت )
فیلم آموزش تحلیل دینامیکی در ایتبس
فیلم آموزش کامل سیف ۲۰۱۴ به زبان ساده
فیلم آموزش کنترل های سازه ایی و آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله در ایتبس و سیف
فیلم آموزش طراحی سازه های فولادی به روش حدی LRFD در ایتبس ۲۰۱۵”به زبان ساده”
سایر محصولات ….
پرسش و پاسخ + انتشار دانسته ها در انجمن لرن سیویل ” برای ورود” روی لینک زیر کلیک نمایید”
بهترین و بی نظیرترین کتاب ها و فیلم های آموزشی مهندسی عمران را در آموزشگاه لرن سیویل تهیه نمایید.
LCIVILCOM@ در تلگرام به ما بپیوندید%
https://telegram.me/lcivilcom
لینک گروه تلگرام ما :
https://telegram.me/joinchat/CNPMhgZxolzQNLs71NikiQ
محصولات آنلاین و برتر آموزشی نرم افزارهای مهندسی عمران
هدف ما: آموزش کاربردی و حرفه ایی نرم افزارهای مهندسی عمران
استراتژی لرن سیویل:
۱: آموزش گام به گام،کاربردی،تصویری و به زبان ساده ” سطح مبتدی تا پیشرفته” ۲:سبک متفاوت و بروز بودن آموزش ها ” مطابق آخرین تغییرات آیین نامه ها و مقررات مهندسی” ۳: ارائه ارزان محصولات +خدمات و محتوای رایگان و جذاب ۴: پشتیبانی بی نظیر مشتریان و جلب رضایت کاربران ارجمند
لرن سیویل WWW.LCIVIL.COM
از اینکه لرن سیویل را انتخاب کرده اید، سپاسگزاریم. ما را از نظرات خود محروم نفرمایید.
مطالب، محتوا، کتاب، پروژه و یا هر موضوعی که به آن نیاز دارید را از لرن سیویل، سایت خودتان بخواهید.
سعی خواهیم نمود خواسته شما را در حداقل زمان تامین نماییم. برای این منظور در قسمت نظرات هر مطلب، پیام خود را بگذارید.
هم چنین چنانچه در رابطه با مسایل موازی این سایت و علوم مهندسی عمران و معماری سوال و یا ابهامی دارید، با ما در میان بگذارید.
ما با دسترسی به افراد خبره و متخصص، در راه کمک به شما دوست عزیز و هموطنان خوبمان تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
چنانچه می خواهید مطالب و محتوای علمی آموزشی خود را در لرن سیویل به نام خود نمایش دهید، در قسمت تماس با ما ( منوی بالای صفحه اصلی سایت) و یا از طریق ارسال به مدیر سایت، فرزاد چمن آرا ، به آدرس زیراقدام نمایید.
۳۰vil.iranian@gmail.com
شما می توانید، پروژه ها، پلان ها، مقالات، پایان نامه و سایر محصولات خود را در سایت لرن سیویل به فروش بگذارید و از این راه برای خود درآمد پایدار ایجاد کنید.
چنانچه شما مدیر سایت و یا وبلاگ اکتیو و فعالی هستید، می توانید با گذاشتن لینک ما در سایت خود ( با عنوان پرتال دانلود محولات مهندسی عمران و معماری) و ارسال ایمیل به مدیر لرن سیویل، تبادل لینک با سایت و یا و بلاگ شما انجام شود.
شماره پشتیبانی: ۰۹۱۸۵۸۸۶۰۵۷ لطفا در صورت نیاز، فقط پیامک ارسال شود.
آموزش ایتبس و سیف به زبان ساده, کاربردی , گام به گام, مبتدی تا پیشرفته, آموزش بروز نرم افزارها و دانلود رایگان بهترین جزوات مهندسی عمران در سایت لرن سیویل
درباره فرزاد چمن آرا
"متخصص طراحی سازه های ساختمانی، صنعتی و نظامی" سوابق : مدیر سایت لرن سیویل، نویسنده کتب دانشگاهی و مهندسی، مدرس دانشگاه و آموزشگاه های معتبر،طراحی معماری بیش از 1500 پروژه، طراح و محاسب سازه 3000 پروژه بتنی، فولادی، سوله و... با انواع کاربری ها،ناظر و مجری پروژه های متعدد، مدرس 21 فیلم آموزشی جامع در حوزه نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری، همکاری مستمر با دفاتر فنی و شرکت های مشاور معتبر ایران و اقلیم کردستان و ...
نوشتههای بیشتر از فرزاد چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.