آشنایی با مهاربندها
مختصری در باره انواع بادبند در سازه های فولادی
مهندس عزیز، صفحات این سایت کاملا بروز و ابدیت می باشد. از شما دعوت می کنیم برگه ها و صفحات متنوع سایت خودتان را بازدید نمایید. هدف ما خدمت به همکاران و جلب رضایت شما سروران گرانقدر است. بابت حضورتان متشکریم%
مطابق پیوست ۲ آیین نامه ۲۸۰۰ انواع مهاربندها به صورت زیر می باشد.
۱-مهاربند ضربدری:این نوع مهاربند که به همکاربند همگرا نیز معروف می باشد،حالتی است که دو عضو مهاربند به صورت قطری زوایای متقابل یک دهانه را به هم متصل نمایند.
۲-مهاربند قطری:حالتی که فقط یک قطر داخل چشمه وجود داشته باشد.
۳-مهاربند ٧ و ٨ :در این نوع مهاربندها،دو عضو مهاربند بر روی یک گره در رو و یا زیر تیر با یکدیگر متقارب باشند.
۴-مهاربند K :در این نوع مهاربند،یک جفت مهاربند در یک طرف ستون قرار می گیرند و یکدیگر را در نقطه ای بر روی ستون قطع می نمایند.
باد بندهای هم محور: در سیستم بادبندی هم محور طراحی تیرها در دهانه های بادبندی همانند دیگر تیرهای معمولی وتحت بارهای ثقلی انجام می پذیرد و در ترکیب بار زلزله نیروی قابل توجهی در این تیرها ایجاد نمیشود ؛ اما در سیستم برون محور علاوه بر برش و لنگرهای بارهای ثقلی ، در ترکیب بار زلزله ودر اثر نیروهای محوری ایجاد شده در بادبندها یک سری لنگر و برش اضافی در این تیرها ایجاد می شود و باعث بحرانی شدن ترکیب بار زلزله برای طراحی این تیرها می شود . معمولاً محل بحرانی در این تیرها محل اتصال بادبند به تیر می باشد و در این محل عموماً احتیاج به ورق تقویتی بال بالا وپایین می باشد.
????بادبندهای برون محور (EBF) و برخی ایرادات در طراحی این بادبندها
نوع جدیدی از بادبندها که به تازگی استفاده از آن رو به افزایش می باشد سیستم بادبندی خارج از محور۱(EBF) میباشد. اما متاسفانه اکثر طراحان آشنایی اندکی با نحوه طراحی این سیستم بادبندی دارند.و اکثرا” به این سیستم به چشم یک بادبند پرده ای و در جهت تطبیق با نقشه معماری (به طور مثال در محل در و پنجره )نگاه میشود ؛ به همین جهت به نظر می رسد لازم باشد که در این زمینه بحث بیشتری انجام گیرد.
در طرح و محاسبه شکلهای مشبک و خرپاها تاکید بر این نکته هست که تلاشهای به وجود آمده همه به صورت نیروهای محوری باشند و امتداد محور اعضای جمع شده در یک گره تا حد امکان در یک نقطه تلاقی نماید تا از به وجود آمدن لنگرهای خمشی جلوگیری شود. تحقیقات سالهای اخیر در طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله نشان داده که با طرح مهاربندی خارج از مرکز، در سازه های فولادی می توان مزایایی در تامین شکلپذیری سازه و اطمینان بر رفتار آن در زلزله به دست آورد.
????بادبند های همگرا (CBF) و باد بند های واگرا (EBF)
بادبندهای فولادی از جمله سیستم هایی هستند که در برابر نیروهای جانبی مقاومت می کنند با بادبندگذاری در تعدادی از قابهای ساختمان درهرامتداد و با کمک عملکرد دیافراگم صلب کف سازه میتوان آن راستا را مهار شده در نظر گرفت . بادبندگذاری به دو نوع همگرا و واگرا تقسیم می شود . در مهاربندی همگرا امتداد اعضا شامل تیر، ستون و مهاربند همگرا از یک نقطه عبور می کنند.
از مزایا و معایب بادبندهای همگرا می توان به موارد زیر اشاره کرد
⭕️مزایا:
_ سختی بالا برای سازه
_ کنترل تغییر مکان جانبی سازه تا حد زیاد
معایب:
_ایجاد محدودیت از نظر معماری برای ایجاد بازشو
_با توجه به سختی زیاد این مهاربندها شکلپذیری آنها کم میشود و در نتیجه قابلیت جذب و دفع نیروی زلزله در آنها کاهش پیدا میکند و ارتعاش در سازه بالا میرود.
عنوان این مطلب: اشنایی با بادبندها
ارسالی: مهندس زهرا ملکی
مرجع: ای سیویل
در این سایت فیلم های آموزشی طراحی سازه های فولادی به روش حدی و طبق ویرایش چهارم ایین نامه ۲۸۰۰ و اخرین تغییرات مقررات ملی و به زبان ساده ارائه شده است. توضیح بیشتر در ادامه…
اگه نیاز به اموزش حرفه ایی ایتبس و سیف ( مطابق مقررات جدید و به زبان ساده ) داری، بقیه مطالب این صفحه رو بخون….
برای مشاهده و دانلود فیلم های آموزشی رایگان ، “ اینجا “ کلیک نمایید.
برای مشاهده برترین محصولات آموزشی روی لینک های زیر کلیک نمایید:
کتاب گام به گام آموزش کاربردی ایتبس ۲۰۱۵ و سیف ۲۰۱۴ تصویری وبه زبان ساده
فیلم آموزش طراحی سازه های بتنی با دیوار برشی در ایتبس ۲۰۱۵ ( ۱۴ ساعت )
فیلم آموزش تحلیل دینامیکی در ایتبس
فیلم آموزش کامل سیف ۲۰۱۴ به زبان ساده
فیلم آموزش کنترل های سازه ایی و آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله در ایتبس و سیف
فیلم آموزش طراحی سازه های فولادی به روش حدی LRFD در ایتبس ۲۰۱۵”به زبان ساده”
سایر محصولات ….
پرسش و پاسخ + انتشار دانسته ها در انجمن لرن سیویل ” برای ورود” روی لینک زیر کلیک نمایید”
بهترین و بی نظیرترین کتاب ها و فیلم های آموزشی مهندسی عمران را در آموزشگاه لرن سیویل تهیه نمایید.
LCIVILCOM@ در تلگرام به ما بپیوندید%
https://telegram.me/lcivilcom
لینک گروه تلگرام ما :
https://telegram.me/joinchat/CNPMhgZxolzQNLs71NikiQ
محصولات آنلاین و برتر آموزشی نرم افزارهای مهندسی عمران
هدف ما: آموزش کاربردی و حرفه ایی نرم افزارهای مهندسی عمران
استراتژی لرن سیویل:
۱: آموزش گام به گام،کاربردی،تصویری و به زبان ساده ” سطح مبتدی تا پیشرفته” ۲:سبک متفاوت و بروز بودن آموزش ها ” مطابق آخرین تغییرات آیین نامه ها و مقررات مهندسی” ۳: ارائه ارزان محصولات +خدمات و محتوای رایگان و جذاب ۴: پشتیبانی بی نظیر مشتریان و جلب رضایت کاربران ارجمند
لرن سیویل WWW.LCIVIL.COM
از اینکه لرن سیویل را انتخاب کرده اید، سپاسگزاریم. ما را از نظرات خود محروم نفرمایید.
مطالب، محتوا، کتاب، پروژه و یا هر موضوعی که به آن نیاز دارید را از لرن سیویل، سایت خودتان بخواهید.
سعی خواهیم نمود خواسته شما را در حداقل زمان تامین نماییم. برای این منظور در قسمت نظرات هر مطلب، پیام خود را بگذارید.
هم چنین چنانچه در رابطه با مسایل موازی این سایت و علوم مهندسی عمران و معماری سوال و یا ابهامی دارید، با ما در میان بگذارید.
ما با دسترسی به افراد خبره و متخصص، در راه کمک به شما دوست عزیز و هموطنان خوبمان تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
چنانچه می خواهید مطالب و محتوای علمی آموزشی خود را در لرن سیویل به نام خود نمایش دهید، در قسمت تماس با ما ( منوی بالای صفحه اصلی سایت) و یا از طریق ارسال به مدیر سایت، فرزاد چمن آرا ، به آدرس زیراقدام نمایید.
۳۰vil.iranian@gmail.com
شما می توانید، پروژه ها، پلان ها، مقالات، پایان نامه و سایر محصولات خود را در سایت لرن سیویل به فروش بگذارید و از این راه برای خود درآمد پایدار ایجاد کنید.
چنانچه شما مدیر سایت و یا وبلاگ اکتیو و فعالی هستید، می توانید با گذاشتن لینک ما در سایت خود ( با عنوان پرتال دانلود محولات مهندسی عمران و معماری) و ارسال ایمیل به مدیر لرن سیویل، تبادل لینک با سایت و یا و بلاگ شما انجام شود.
شماره پشتیبانی: ۰۹۱۸۵۸۸۶۰۵۷ لطفا در صورت نیاز، فقط پیامک ارسال شود.
آموزش ایتبس و سیف به زبان ساده, کاربردی , گام به گام, مبتدی تا پیشرفته, آموزش بروز نرم افزارها و دانلود رایگان بهترین جزوات مهندسی عمران در سایت لرن سیویل
درباره فرزاد چمن آرا
"متخصص طراحی سازه های ساختمانی، صنعتی و نظامی" سوابق : مدیر سایت لرن سیویل، نویسنده کتب دانشگاهی و مهندسی، مدرس دانشگاه و آموزشگاه های معتبر،طراحی معماری بیش از 1500 پروژه، طراح و محاسب سازه 3000 پروژه بتنی، فولادی، سوله و... با انواع کاربری ها،ناظر و مجری پروژه های متعدد، مدرس 21 فیلم آموزشی جامع در حوزه نرم افزارهای مهندسی عمران و معماری، همکاری مستمر با دفاتر فنی و شرکت های مشاور معتبر ایران و اقلیم کردستان و ...
نوشتههای بیشتر از فرزاد چمن آرا1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام لطفا درمورد نحوه ترسیم مهاربندهای زانویی، دروازه ای، زیپر رو تو ایتبس راهنمایی کنین